Prostreno.cz

Zapečené mleté vepřové maso

Maso zapečené s hranolky a hráškem.

15.02.2018 lanvin
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

850 kJ / 203 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájejte na hranolky a povařte je 5 minut v osolené vodě. Pak brambory sceďte.
  2. Ve velké pánvi nechte na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidejte maso, podle chuti osolte, opepřete a duste 10 minut.
  3. K masu vmíchejte hrášek.
  4. Na dno pekáčku nasypte bramborové hranolky, na hranolky rozprostřete maso s hráškem, zalijte smetanou a nahoru nasypte zbývající hranolky.
  5. Na hranolky položte plátky másla a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 50 minut.
  6. Před podáváním posypte nasekaným koprem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    260,96 g
  • Sacharidy:

    237,64 g
    • Cukry:

      34,51 g
  • Tuky:

    414,17 g
  • Vláknina:

    36,32 g

Aktivita pro spálení:

949 kcal
118

minut jízdy na kole

90

minut běhu

283

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí kuličky s cuketou

(5 hlasů)
1h a 10min
898 kJ

Vepřové karbanátky se zázvorovou omáčkou

(7 hlasů)
1h a 5min
993 kJ

Zapečená bramborová kaše

(6 hlasů)
1h a 45min
574 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zapečené mleté vepřové maso

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba