Prostreno.cz

Dušená kapusta kadeřávek

Na první pohled vypadá kadeřávek čili kapusta kadeřavá obyčejně, ale dušená a ochucená, nebo zadělávaná se hodí i k lahůdkám typu losos, koroptev či uzený jazyk.

21.02.2018 lanvin
55min

25min příprava

30min vaření

739 kJ / 176 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z kapusty odstraňte silnější stonky a kapustu nakrájejte na silné proužky.
  2. Kapustu nasypte do osolené vařící vody a vařte 10 minut.
  3. Pak kapustu sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
  4. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo, přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli a nechte cibuli zesklovatět.
  5. K cibuli přidejte na plátky pokrájený česnek, promíchejte, posypte moukou a míchejte přibližně 2 minuty.
  6. Zalijte sojovým mlékem a přiveďte k varu, vmíchejte povařenou kapustu a nasekané mandle.
  7. Dochuťte muškátovým oříškem, solí a chilli vločkami, posypte sýrem a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    99,84 g
  • Sacharidy:

    135,17 g
    • Cukry:

      30,40 g
  • Tuky:

    198,97 g
  • Vláknina:

    66,20 g

Aktivita pro spálení:

663 kcal
82

minut jízdy na kole

63

minut běhu

197

minut uklízení





Podobné recepty

Čatní z lilku

60min
685 kJ

Grilovaná zelenina

(4 hlasů)
35min
200 kJ

Meruňky s chilli papričkou

(2 hlasů)
45min
435 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušená kapusta kadeřávek

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba