Prostreno.cz

Hovězí maso s bílým chřestem

Dušené hovězí maso s chřestem a bylinkovým máslem.

26.03.2018 sun
2h a 5min

35min příprava

1h a 30min vaření

1249 kJ / 298 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Změklé máslo vymíchejte s nasekanými bylinkami a podle chuti osolte.
  2. Vytvarujte váleček, který zabalte do potravinářské folie a dejte do chladničky.
  3. Troubu předehřejte na 190 °C.
  4. Maso potřete olejem, osolte, opepřete a koření vetřete do masa.
  5. Slaninu nakrájejte na kostičky, nasypte do pekáčku, přidejte maso a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo.
  6. Maso podlijte vývarem, přikryjte a duste v troubě doměkka.
  7. Chřest oloupejte od hlavičky po cele délce, ale dokonale, čím důkladněji chřest oloupete, tím chutnější bude. Konce stačí odříznout 1-2 cm.
  8. Chřest uvařte doměkka v osolené vodě s citronovou šťávou (asi 10–12 minut, podle velikosti a síly stonků).
  9. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte s chřestem a bylinkovým máslem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    277,15 g
  • Sacharidy:

    30,60 g
    • Cukry:

      8,06 g
  • Tuky:

    409,60 g
  • Vláknina:

    2,72 g

Aktivita pro spálení:

1188 kcal
148

minut jízdy na kole

113

minut běhu

354

minut uklízení





Podobné recepty

Masové šišky plněné sýrem

(2 hlasů)
55min
1242 kJ

Hovězí roštěná se žampiony

(1 hlasů)
1h a 55min
614 kJ

Mleté hovězí maso se zeleninou

(4 hlasů)
60min
542 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso s bílým chřestem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba