Prostreno.cz

Vepřové plátky s červeným pepřem

Vepřové maso s pepřovou omáčkou.

04.04.2018 lentilka
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

1287 kJ / 307 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky, lehce je naklepejte, potřete olejem a osolte je. Sůl vetřete do masa.
  2. Maso opečte na oleji s máslem doměkka.
  3. Na lžíci másla nechte zkaramelizovat cukr, pak cukr opatrně zalijte smetanou a za stálého míchání přiveďte smetanu k varu.
  4. Přidejte jíšku, drcený pepř a estragon. Vařte na mírném ohni 15 minut.
  5. Nakonec přidejte do omáčky koňak a omáčku podle chuti osolte.
  6. Plátky masa podávejte přelité omáčkou, ozdobené bylinkami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    224,58 g
  • Sacharidy:

    35,48 g
    • Cukry:

      12,31 g
  • Tuky:

    251,40 g
  • Vláknina:

    4,10 g

Aktivita pro spálení:

955 kcal
119

minut jízdy na kole

90

minut běhu

285

minut uklízení





Podobné recepty

Dušená vepřová játra

(2 hlasů)
45min
519 kJ

Kuličky z vepřového masa v okurkové omáčce

(5 hlasů)
1h a 10min
813 kJ

Vepřové kostky na černém pivu

(3 hlasů)
1h a 50min
490 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

hnědý cukr

380 kcal / 100g
B0 g
S98 g
T0 g

červená řepa

43 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,1 g

jíška

500 kcal / 100g
B5 g
S40 g
T50 g

koňak

231 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky s červeným pepřem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba