Prostreno.cz

Dušená vepřová játra

Dušená vepřová játra s cibulí.

30.01.2018 sun
45min

15min příprava

30min vaření

519 kJ / 124 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Játra nakrájejte na plátky.
  2. Na sádle nechte zesklovatět oloupanou, na plátky pokrájenou cibuli.
  3. Přidejte kmín, játra a restujte 5 minut.
  4. Játra opepřete, přidejte lístky tymiánu a přilijte koňak.
  5. Podlijte vývarem, zhruba do poloviny jater. Přiveďte k varu, ztlumte a zvolna vařte 10–15 minut, až budou játra měkká. Není třeba játra vařit déle, byla by pak tvrdší.
  6. Dochuťte podle potřeby solí, odstavte z ohně a v omáčce rozmíchejte máslo (máslo omáčku zjemní).
  7. Podávejte s bramborovou kaší.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    171,60 g
  • Sacharidy:

    98,26 g
    • Cukry:

      18,99 g
  • Tuky:

    96,26 g
  • Vláknina:

    10,25 g

Aktivita pro spálení:

547 kcal
68

minut jízdy na kole

52

minut běhu

163

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová játra se smaženou cibulí

(15 hlasů)
55min
510 kJ

Játra s jablky a cibulí

(15 hlasů)
45min
572 kJ

Kuřecí játra s bazalkou

(23 hlasů)
1h a 5min
502 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

brandy

231 kcal / 100g
B0 g
S34,2 g
T0 g

kmín

375 kcal / 100g
B17 g
S44 g
T14 g

sádlo

897 kcal / 100g
B0,3 g
S0 g
T99 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušená vepřová játra

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba