Prostreno.cz

Restovaná játra se zeleninou

Restovaná játra s teriyaki omáčkou a hranolky zeleniny.

09.05.2018 Mikeš
50min

25min příprava

25min vaření

895 kJ / 213 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev a omytou cuketu nakrájejte na tenké hranolky. Římský salát nakrájejte na nudličky.
  2. Citronovou trávu a jarní cibulku nakrájejte na plátky.
  3. Játra nakrájejte na nudličky a obalte je v hladké mouce.
  4. Ve větší pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje a zeleninu orestujte, římský salát přidejte až nakonec. Zelenina by měla zůstat křupavá.
  5. Během restování posypte zeleninu sezamovými semínky.
  6. V jiné pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a olej, přidejte zázvor a promíchejte.
  7. Pak do pánve nasypte játra a restujte je 8-12 minut, podle druhu použitých jater.
  8. Játra dochuťte teriyaki a chilli omáčkou, podle chuti špetkou soli a odstavte ze zdroje tepla.
  9. Játra podávejte s připravenou zeleninou a rýži.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    165,22 g
  • Sacharidy:

    579,07 g
    • Cukry:

      16,79 g
  • Tuky:

    136,93 g
  • Vláknina:

    20,26 g

Aktivita pro spálení:

1076 kcal
134

minut jízdy na kole

102

minut běhu

321

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí játra s bazalkou

(23 hlasů)
1h a 5min
502 kJ

Telecí játra na cibuli

(15 hlasů)
30min
669 kJ

Kuřecí játra s petrželkou

(11 hlasů)
30min
747 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Restovaná játra se zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba