Prostreno.cz

Zapečená růžičková kapusta

Růžičková kapusta zapečená se směsí sýrů a anglickou slaninou.

10.05.2018 lentilka
60min

30min příprava

30min vaření

773 kJ / 184 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte ji nasucho v pánvi. Pokud použijete šunku, nemusíte ji restovat.
  2. Očištěné kapustičky pět minut povařte v osolené vodě, pak sceďte a hned propláchněte studenou vodou.
  3. Vychladlé kapustičky překrojte na poloviny a nasypte je do máslem vymazané zapékací misky.
  4. Mozzarellu nakrájejte na plátky a uložte je na kapustu.
  5. Kapustičky zalijte smetanou, ve které rozšlehejte vejce a posypte strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a vychladlou slaninou.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut.
  7. Před pečením můžete přikrýt alobalem, sýr se strouhankou se nebude připalovat.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    209,37 g
  • Sacharidy:

    102,03 g
    • Cukry:

      31,55 g
  • Tuky:

    219,70 g
  • Vláknina:

    17,00 g

Aktivita pro spálení:

746 kcal
93

minut jízdy na kole

71

minut běhu

222

minut uklízení





Podobné recepty

Pečené brambory s chřestem

(3 hlasů)
55min
678 kJ

Brambory s brokolicí

(5 hlasů)
50min
302 kJ

Mrkev zapečená s tvarohem

(1 hlasů)
1h a 10min
337 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zapečená růžičková kapusta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba