Prostreno.cz

Vepřová panenka s hruškami

Panenku skvěle dochutí hrušky a balsamico.

16.05.2018 Mikeš
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

645 kJ / 154 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytou panenku zbavte přebytečných blan, potřete ji směsí česneku, hořčice a olivového oleje, osolte ji, opepřete a dejte na minimálně 30 minut odležet do chladu.
  2. Omyté hrušky nakrájejte na klínky, nasypte je do zapékací misky, pokapejte je máslem, javorovým sirupem, nebo medem a dejte na 5 minut do trouby předehřáté na 200 °C .
  3. Pak teplotu trouby snižte na 180 °C.
  4. Panenku zprudka ze všech stran opečte na pánvi s rostlinným olejem a přendejte do zapékací misky k hruškám.
  5. Vše zakápněte balsamicem, posypte chilli vločkami a dejte na 10 minut do trouby. Panenku přikryjte a pečte ještě 20 minut.
  6. Maso vyndejte z trouby, nechte asi 2 minuty stát, teprve pak maso nakrájejte na plátky.
  7. Panenku podávejte s mladým cukrovým hráškem a směsí zelených salátů. Hrášek našikmo nakrájejte, přidejte salát a vše pokapejte balsamico redukcí.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    166,82 g
  • Sacharidy:

    89,03 g
    • Cukry:

      53,13 g
  • Tuky:

    163,80 g
  • Vláknina:

    18,75 g

Aktivita pro spálení:

662 kcal
82

minut jízdy na kole

63

minut běhu

197

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové nudličky s klobásou

(5 hlasů)
1h a 30min
684 kJ

Vepřová panenka marinovaná s mátou

(1 hlasů)
35min
1419 kJ

Vepřové plátky s červeným pepřem

(2 hlasů)
1h a 10min
1287 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s hruškami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba