Prostreno.cz

Vepřové maso se slaninovou omáčkou a křenem

Šťavnaté maso s pikantní omáčkou.

05.06.2018 sun
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

906 kJ / 216 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na čtyři silnější plátky, osolte je a opepřete.
  2. V hrnci, nebo kastrolu rozehřejte 3 lžíce oleje a maso orestujte z obou stran. Orestované maso vyndejte na talíř.
  3. Do nádoby, ve které jste restovali maso přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a na mírném ohni míchejte 4-5 minut.
  4. Ke slanině s cibulí vložte maso, přidejte víno, vývar a duste, až je maso měkké. Podle potřeby přidejte víno, nebo vývar.
  5. Maso vyndejte, šťávu přeceďte, nebo propasírujte a do šťávy vmíchejte jíšku a nastrouhaný křen.
  6. Vařte 5 minut, pak do omáčky vložte maso a nechte maso prohřát.

TIP:

Omáčku lze připravit i bez křenu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    305,09 g
  • Sacharidy:

    56,57 g
    • Cukry:

      14,32 g
  • Tuky:

    246,93 g
  • Vláknina:

    3,20 g

Aktivita pro spálení:

903 kcal
112

minut jízdy na kole

86

minut běhu

269

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové kotlety s cherry rajčaty

(3 hlasů)
1h a 20min
584 kJ

Vepřová panenka s hruškami

(3 hlasů)
1h a 10min
645 kJ

Špízy s vepřovým masem

(2 hlasů)
1h a 20min
800 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso se slaninovou omáčkou a křenem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba