Prostreno.cz

Vepřová pečeně s medovou glazurou

Šťavnatá vepřová pečeně.

12.06.2018 lentilka
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

722 kJ / 172 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V rendlíku smíchejte pivo, med a vařte, až se objem zredukuje na polovinu.
  2. Troubu předehřejte na 190 °C.
  3. Vepřovou pečeni na povrchu mělce na několika místech nařízněte nožem, osolte a opepřete, položte do pekáčku, zalijte vývarem, vínem a pečte 20 minut.
  4. Maso vyjměte z trouby a teplotu snižte na 150 °C.
  5. Maso potřete připravenou pivní směsi, maso dejte zpět do trouby a pečte dalších 40–50 minut, za občasného potírání vypečenou šťávou.
  6. Jako příloha se hodí šťouchané brambory nebo bramborová kaše.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    410,31 g
  • Sacharidy:

    61,72 g
    • Cukry:

      25,10 g
  • Tuky:

    211,87 g
  • Vláknina:

    2,00 g

Aktivita pro spálení:

689 kcal
86

minut jízdy na kole

65

minut běhu

205

minut uklízení





Podobné recepty

Dušená vepřová krkovice

(1 hlasů)
1h a 55min
600 kJ

Vepřové kostky se zelenými fazolkami

(2 hlasů)
1h a 40min
688 kJ

Vepřové kotlety s cherry rajčaty

(3 hlasů)
1h a 20min
584 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně s medovou glazurou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba