Prostreno.cz

Domácí rybí karbanátky

Rybí karbanátky jsou nejlepší, když si je připravíte doma.

20.07.2018 sun
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

702 kJ / 167 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rybí filé vložte do vody, přidejte nové koření, kuličky pepře, bobkový list, osolte 2 špetkami soli a vařte 10 minut.
  2. Uvařené rybí maso vyndejte z vývaru, prsty rozdrobte a pak jemně nasekejte, rybí maso dejte do misky.
  3. Přidejte rozmačkané brambory, jemně nasekaný pórek, prolisovaný česnek, petrželku, rozšlehané vejce, citronový pepř, koření cajun, 2 lžíce strouhanky, podle chuti osolte a důkladně promíchejte.
  4. Ze směsi tvarujte karbanátky, které obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
  5. Smažte zvolna s obou stran v rozehřátém oleji. Osmažené karbanátky pokládejte na papírový ubrousek.
  6. Karbanátky můžete místo smažení připravit v troubě. Karbanátky položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C z každé strany přibližně 8-10 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    339,86 g
  • Sacharidy:

    1081,13 g
    • Cukry:

      34,56 g
  • Tuky:

    213,74 g
  • Vláknina:

    166,10 g

Aktivita pro spálení:

1799 kcal
224

minut jízdy na kole

171

minut běhu

537

minut uklízení





Podobné recepty

Platýs na másle

(5 hlasů)
30min
1056 kJ

Kalamáry s rajčaty a olivami

(1 hlasů)
1h a 5min
457 kJ

Citronový pstruh

(5 hlasů)
45min
838 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Petržel

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0,7 g

strouhanka

351 kcal / 100g
B12 g
S71 g
T5 g

brambory

77 kcal / 100g
B2 g
S17 g
T0,36 g

nové koření

265 kcal / 100g
B3 g
S52 g
T5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí rybí karbanátky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba