Prostreno.cz

Zeleninové špízy se salzou

Grilované, zeleninové špízy s rajčatovou salsou.

29.08.2018 lentilka
60min

45min příprava

15min vaření

226 kJ / 54 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Lilky překrojte podélně na polovinu, pak je nakrájejte na stejně silné plátky.
  2. Lilek vložte na 30 minut do osolené vody. Lilek musí zůstat pod vodou. Pak lilek sceďte a otřete dosucha.
  3. Papriky nakrájejte na silné proužky, cibuli na větší kousky, rajčata nakrájejte každé na 4 kusy.
  4. Do velké misky nasypte zeleninu, osolte ji, opepřete a pokapejte olejem. Velmi zlehka zeleninu promíchejte.
  5. Zeleninu střídavě napíchejte na špízy a grilujte na otevřeném venkovním grilu, nebo domácím stolním grilu přibližně 15 minut. Špízy při grilování otáčejte.
  6. Příprava salsy k podávání:Rajčata rozmačkejte v rendlíku vidličkou. Přidejte jemně nasekanou šalotku, nasekanou bazalku, olej, vše podle chuti osolte, opepřete a promíchejte. Přiveďte k varu a duste 10 minut. Nechte vychladnout.
  7. Špízy podávejte s rajčatovou salsou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,47 g
  • Sacharidy:

    183,96 g
    • Cukry:

      91,35 g
  • Tuky:

    104,08 g
  • Vláknina:

    51,04 g

Aktivita pro spálení:

428 kcal
53

minut jízdy na kole

40

minut běhu

127

minut uklízení





Podobné recepty

Špízy z vepřové panenky

(2 hlasů)
1h a 5min
484 kJ

Špízy z hovězí svíčkové

(3 hlasů)
35min
1152 kJ

Grilované drůbeží špízy

(1 hlasů)
0min
511 kJ
Více receptů

Celkem 1 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zeleninové špízy se salzou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba