Prostreno.cz

Houbový koláč

Koláč z listového těsta se žampiony a fazolkami.

17.09.2018 lanvin
50min

30min příprava

20min vaření

692 kJ / 165 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Plech vyložte pečícím papírem.
  3. Fazolky blanšírujte 3 minuty v osolené vodě, fazolky sceďte a přelijte je ledovou vodou a nechte je okapat.
  4. V pánvi nechte rozehřát máslo, přidejte na plátky nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.
  5. Přidejte na plátky nakrájené žampiony, tymián a přibližně 4 minuty restujte.
  6. Přidejte česnek, podle chuti osolte, opepřete a 2 minuty míchejte. Snítky tymiánu vyndejte a houby nechte vychladnout.
  7. Těsto vyválejte na velikost plechu a přeneste ho na plech.
  8. Těsto potřete rozšlehaným vejcem.
  9. Na těsto uložte kousek od kraje zelené fazoly a rovnoměrně je posypte připravenými žampióny.
  10. Vše posypte rozdrobeným sýrem.
  11. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut, nebo dokud nejsou okraje upečené do zlatova.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,94 g
  • Sacharidy:

    204,95 g
    • Cukry:

      34,34 g
  • Tuky:

    145,45 g
  • Vláknina:

    28,66 g

Aktivita pro spálení:

298 kcal
37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

88

minut uklízení





Podobné recepty

Pečený hermelín se žampiony

(1 hlasů)
60min
713 kJ

Klobáskové špízy

(3 hlasů)
35min
496 kJ

Italská frittata

40min
631 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Houbový koláč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba