Prostreno.cz

Petrželová polévka

Recept na letní polévku z petržele.

07.07.2011 lanvin
40min

15min příprava

25min vaření

373 kJ / 89 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou petržel nastrouhejte na hrubém struhadle. V hrnci rozehřejte máslo a petržel orestujte. Zalijte vývarem, přidejte na kostky nakrájené, oloupané brambory. Vařte, až jsou brambory měkké.
  2. Ponorným mixérem rozmixujte. Přidejte smetanu, ve které rozmíchejte mouku. Dochuťte česnekovou solí a pepřem. Podávejte s krutony, posypané petrželkou.

TIP:

Petržel je bohatá na draslík, vápník, hořčík, mangan, železo a chlór, provitamin A, vitaminy B.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,91 g
  • Sacharidy:

    196,42 g
    • Cukry:

      20,99 g
  • Tuky:

    116,96 g
  • Vláknina:

    24,25 g

Aktivita pro spálení:

418 kcal
52

minut jízdy na kole

39

minut běhu

124

minut uklízení





Podobné recepty

Zelná hovězí polévka

(27 hlasů)
1h a 40min
497 kJ

Celerová polévka

(27 hlasů)
25min
474 kJ

Cibulová polévka

(29 hlasů)
35min
392 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)

Valentýnské tousty

15min
(20 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Petrželová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba