Prostreno.cz

Polévka z topinambur a artyčoku

Krémová polévka s portským vínem.

12.11.2018 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

351 kJ / 83 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný artyčok a oloupané topinambury nakrájejte.
  2. Zeleninu krátce orestujte na másle, zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
  3. Polévku rozmixujte, můžete také rozmixovat pouze polovinu polévky a smíchat s nerozmixovanou.
  4. Do polévky přidejte smetanu, víno a polévku nechte projít varem.
  5. Podle chuti osolte a opepřete a do polévky za stálého míchání přidejte žloutky.
  6. Podávejte posypané pepřem.
  7. Můžete podávat s opečenou slaninou.

TIP:

K přípravě polévky můžete použít i sherry, nejlépe bílé.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    88,95 g
  • Sacharidy:

    201,25 g
    • Cukry:

      38,04 g
  • Tuky:

    148,78 g
  • Vláknina:

    13,50 g

Aktivita pro spálení:

377 kcal
47

minut jízdy na kole

35

minut běhu

112

minut uklízení





Podobné recepty

Masová polévka s kroupami

(1 hlasů)
1h a 55min
200 kJ

Hovězí polévka se špenátem

(2 hlasů)
4h a 20min
273 kJ

Polévka z lilku

(5 hlasů)
1h a 45min
566 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z topinambur a artyčoku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba