Prostreno.cz

Kachní prsa s fazolkami

Kachní prsíčka s neotřelou přílohou. Jemné maso kachních prsou je nejlepší připravit jako minutku.

12.02.2019 sun
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

728 kJ / 173 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kachní prsa omyjte, osušte a položte je kůží nahoru. Na vrchní straně s kůží vytvořte ostrým nožem po celé délce zářezy asi půl centimetru od sebe. Otočte je a nařežte je stejně i napříč – na jemnou mřížku. Kůže tak bude křupavá, zlatá a vypeče se z ní tuk.
  2. Maso po obou stranách osolte, opepřete a posypte jemně nasekaný tymiánem, tymián přimáčkněte k masu a prsa položte kůží na studenou pánev bez tuku.
  3. Zapněte na silnější výkon a opékejte 8–10 minut tak, aby kůže zezlátla a vypekl se tuk.
  4. Předehřejte troubu na 170 °C.
  5. Prsa otočte a opékejte další 2–3 minuty. Do masa nepíchejte, na otáčení použijte obracečku.
  6. Potom maso přendejte do pekáčku kůží nahoru a dopečte 8–10 minut v troubě tak, aby maso zůstalo šťavnaté a nevysušené.
  7. Fazolky spolu s rajčaty překrojenými na poloviny orestujte na másle. Doba restování záleží na tom, jaké fazolky použijete. Zeleninu jemně osolte.
  8. Upečená prsa vyjměte z trouby a nechte ještě zhruba 10 minut odpočívat. Pak je nakrájejte nožem na šikmé řezy, ale až těsně před podáváním. Maso bude křehké, narůžovělé a při krájení z něj nevyteče šťáva.
  9. Podávejte s fazolkami a orestovanými rajčaty.

TIP:

Fazolky k přípravě jsou nejlepší čerstvé, ale můžete použít mražené, případně konzervované.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    122,91 g
  • Sacharidy:

    46,04 g
    • Cukry:

      18,92 g
  • Tuky:

    183,70 g
  • Vláknina:

    17,20 g

Aktivita pro spálení:

589 kcal
73

minut jízdy na kole

56

minut běhu

175

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí maso v jogurtové omáčce

(8 hlasů)
1h a 20min
509 kJ

Kuře na cibuli a rozmarýnu

(3 hlasů)
1h a 20min
836 kJ

Plněné kuřecí plátky

(3 hlasů)
0min
896 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa s fazolkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba