Prostreno.cz

Fenyklová polévka s dýni a mrkví

Fenykl mnoho lidí nemusí pro jeho výraznou vůni připomínající anýz, ale tepelnou úpravou zesládne a zjemní.

14.03.2019 sun
60min

25min příprava

35min vaření

116 kJ / 27 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev a oloupané brambory nakrájejte na kostky.
  2. Dýni omyjte (nemusíte loupat) a nakrájejte ji na kostičky.
  3. Oloupanou, nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na rozehřátém oleji s máslem.
  4. K cibuli přidejte očištěný, nakrájený fenykl bez natě (nať si odložte stranou na zdobení polévky), brambory, mrkev a dýni.
  5. Zeleninu zalijte vodou, osolte bylinkovou solí a vařte,až zelenina změkne.
  6. Polévku rozmixujte a podávejte ozdobenou kouskem fenyklové natě.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,93 g
  • Sacharidy:

    103,18 g
    • Cukry:

      22,46 g
  • Tuky:

    44,40 g
  • Vláknina:

    16,00 g

Aktivita pro spálení:

138 kcal
17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení





Podobné recepty

Japonská polévka s ředkvičkami

(2 hlasů)
35min
146 kJ

Fazolová polévka s kořením garam masala

(2 hlasů)
2h a 20min
568 kJ

Polévka s cizrnou a zeleninou

(2 hlasů)
45min
321 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

brambory

77 kcal / 100g
B2 g
S17 g
T0,36 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

mrkev

41 kcal / 100g
B0,94 g
S9 g
T0,35 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Fenyklová polévka s dýni a mrkví

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba