Prostreno.cz

Fazolová polévka s kořením garam masala

Indická polévka ze dvou druhů fazolí je lehce pikantní, chuť zjemní kokosové mléko. Do polévky se hodí fazole červené, černé, strakaté, nebo bílé máslové, záleží na vašem výběru.

05.02.2019 Mikeš
2h a 20min

20min příprava

2h a 0min vaření

568 kJ / 135 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Fazole přes noc (přibližně na 8–12 hodin) namočte do studené vody.
  2. Tekutinu slijte, fazole v hrnci zalijte čerstvou vodou a vařte 60-90 minut, nebo až jsou fazole měkké. Nesolte.
  3. Když jsou fazole měkké, přidejte k nim na kostičky nakrájené batáty, na kostičky nakrájenou papriku a vařte, až jsou batáty měkké.
  4. Na oleji smíchejte koření garam masala a kari pastu. Minutu míchejte.
  5. Do polévky nalijte kokosové mléko, přidejte připravené koření garam masala s kari pastou, strouhaný zázvor, podle chuti osolte a vařte ještě 5 minut.
  6. Podávejte ozdobené koriandrem.

TIP:

Suché fazole můžete nahradit fazolemi konzervovanými.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,55 g
  • Sacharidy:

    116,90 g
    • Cukry:

      13,62 g
  • Tuky:

    72,87 g
  • Vláknina:

    36,42 g

Aktivita pro spálení:

195 kcal
24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení





Podobné recepty

Karotková polévka

(6 hlasů)
50min
146 kJ

Hráškový krém s kokosovým mlékem

(3 hlasů)
50min
242 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

sladké brambory batáty

86 kcal / 100g
B1 g
S20 g
T0,38 g

koriandr

23 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T18 g

kokosové mléko

230 kcal / 100g
B2 g
S5 g
T21 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Fazolová polévka s kořením garam masala

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba