Prostreno.cz

Paštika z kuřecích jater

Domácí paštika působí jako složitá záležitost, přitom to vlastně jsou jen osmahnutá rozmixovaná játra, zjemněná trochou másla, v našem receptu ochucená česnekem, kořením pěti vůní a tymiánem. Na čerstvé nebo opečené bagetě je nesrovnatelně lepší než kupované paštiky.

20.03.2019 sun
45min

30min příprava

15min vaření

975 kJ / 233 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Játra očistěte a nakrájejte.
  2. Ve velké hlubší pánvi zahřejte oříšek másla a osmahněte na něm nejdříve šalotku, pak přidejte česnek.
  3. Pak přimíchejte koření pěti vůní a tymián.
  4. Nechte minutu rozvonět, přidejte nakrájená játra a opečte je dohněda – při zmáčknutí by měla zůstat pružná, uvnitř růžová, ale zároveň nesmějí být syrová.
  5. Směs dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte na pastu.
  6. Přidejte zbývající změklé máslo, smetanu, osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
  7. Paštiku dejte do misky, uhlaďte ji a nechte v chladu ztuhnout.

TIP:

Pokud chcete velmi jemnou paštiku, propasírujte ji přes sítko.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    106,12 g
  • Sacharidy:

    48,21 g
    • Cukry:

      13,04 g
  • Tuky:

    147,94 g
  • Vláknina:

    7,62 g

Aktivita pro spálení:

331 kcal
41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

98

minut uklízení





Podobné recepty

Domácí paštika

(21 hlasů)
2h a 55min
886 kJ

Houbová paštika

(17 hlasů)
60min
769 kJ

Rybí paštika

(3 hlasů)
2h a 0min
580 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

kuřecí hřbet

137 kcal / 100g
B22 g
S0,2 g
T3 g

Bílý pepř

296 kcal / 100g
B10 g
S68 g
T2 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Paštika z kuřecích jater

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba