Prostreno.cz

Jarní špenátová roláda

Nejen na Velikonoce se vám bude hodit svěží roláda se špenátem.

28.03.2019 lentilka
50min

35min příprava

15min vaření

749 kJ / 179 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Špenát spařte v cedníku vařící vodou, nechte vychladnout a pořádně vymačkejte.
  2. Špenát rozmixujte se žloutky a opatrně přimíchejte z bílků a špetky soli ušlehaný pevný sníh.
  3. Ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a špetkou muškátového oříšku, rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 200 °C pečte asi 15 minut, až povrch zpevní a jen malinko zezlátne.
  4. Ihned po vytažení z trouby překryjte čistou utěrkou, otočte, sloupněte papír a i s utěrkou zarolujte.
  5. Sýr smíchejte s nasekanou pažitkou a nasekanými rajčaty, ochuťte prolisovaným česnekem, trochou citronové šťávy, solí a čerstvě mletým pepřem.
  6. Vychladlou roládu potřete náplní, zarolujte a nechte alespoň hodinu v chladu.
  7. Před podáváním nakrájejte na plátky.

TIP:

Před stočením rolády můžete na sýr položit tenké plátky uzeného lososa.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    145,13 g
  • Sacharidy:

    243,78 g
    • Cukry:

      164,01 g
  • Tuky:

    260,51 g
  • Vláknina:

    34,56 g

Aktivita pro spálení:

1249 kcal
156

minut jízdy na kole

118

minut běhu

372

minut uklízení





Podobné recepty

Restovaný celer se slaninou

(2 hlasů)
1h a 25min
223 kJ

Chlebíček se špenátem

1h a 45min
920 kJ

Rajčatový hamburger

(17 hlasů)
50min
339 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jarní špenátová roláda

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba