Prostreno.cz

Restovaný celer se slaninou

Celer nepatří jen do polévky. Skvělý je například restovaný s anglickou slaninou a řapíkatým celerem.

01.10.2018 lentilka
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

223 kJ / 53 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Na proužky nakrájenou slaninu nasucho orestujte v pánvi, orestovanou slaninu vyndejte děrovanou lžíci na talíř.
  3. Ve středně velké míse promíchejte oloupaný, na hranolky nakrájený celer, našikmo nakrájený řapíkatý celer, na pírka pokrájenou cibuli, rozmarýn, sůl, pepř, vypečený tuk ze slaniny a citronovou šťávu.
  4. Zeleninu nasypte v jedné vrstvě na hlubší plech vyložený pečícím papírem, přikryjte a pečte do měkka.
  5. Zeleninu odkryjte a pečte ještě dalších 10-15 minut.
  6. K hotovému celeru vmíchejte orestovanou slaninu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    96,15 g
  • Sacharidy:

    107,49 g
    • Cukry:

      39,30 g
  • Tuky:

    78,94 g
  • Vláknina:

    31,45 g

Aktivita pro spálení:

341 kcal
42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

101

minut uklízení





Podobné recepty

Pečený hermelín se žampiony

(1 hlasů)
60min
713 kJ

Klobáskové špízy

(3 hlasů)
35min
496 kJ

Italská frittata

40min
631 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Restovaný celer se slaninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba