Prostreno.cz

Rizoto s čerstvým fenyklem

Skvělá kombinace vláčné rýže, ricotty, parmezánu a fenyklu.

02.04.2019 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

773 kJ / 184 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl vložte do osolené, vařící vody a 5 minut vařte. Pak fenykl sceďte a vychladlý nakrájejte. 500 ml vody z vařeného fenyklu odložte stranou.
  2. Nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na 2 lžících másla s olivovým olejem.
  3. Přidejte rýži (nepropranou) a míchejte 2 minuty.
  4. Přilijte bílé víno a nechte rýži vařit, dokud se víno neodpaří, občas promíchejte, aby se rýže nepřipalovala. Podle potřeby rýži ještě zalijte vodou z vařeného fenyklu.
  5. Do rýže vmíchejte povařený, nakrájený fenykl, ricottu, parmezán a studené máslo, podle chuti osolte a opepřete.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,18 g
  • Sacharidy:

    376,64 g
    • Cukry:

      16,05 g
  • Tuky:

    100,30 g
  • Vláknina:

    11,50 g

Aktivita pro spálení:

776 kcal
97

minut jízdy na kole

73

minut běhu

231

minut uklízení





Podobné recepty

Zelné závitky plněné zeleninou

(1 hlasů)
30min
399 kJ

Paprika plněná brokolicí

(5 hlasů)
1h a 35min
512 kJ

Quinoa s granátovým jablkem

(5 hlasů)
0min
1293 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rizoto s čerstvým fenyklem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba