Prostreno.cz

Celer pečený ve smetanové omáčce

Pečený celer s bílým vínem, hořčicí a parmazánem.

05.04.2019 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

632 kJ / 151 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Důkladně omytý celer nakrájejte na 6 plátků.
  3. Oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno a nasypte ji do misky.
  4. Přidejte smetanu, víno, hořčici a promíchejte.
  5. Plátky celeru uložte do zapékací misky, jemně je osolte a přelijte je připravenou smetanou.
  6. Dejte do trouby a pečte 30-40 minut.
  7. Ke konci pečení posypte celer parmazánem.
  8. Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou.
  9. Nejlepší příloha je bramborová kaše.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,24 g
  • Sacharidy:

    74,25 g
    • Cukry:

      31,09 g
  • Tuky:

    117,82 g
  • Vláknina:

    14,85 g

Aktivita pro spálení:

413 kcal
51

minut jízdy na kole

39

minut běhu

123

minut uklízení





Podobné recepty

Kuskus s kuřecím masem

(4 hlasů)
60min
680 kJ

Králík dušený s celerem a mrkví

(1 hlasů)
1h a 55min
418 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Celer pečený ve smetanové omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba