Prostreno.cz

Chřest s vařenými vejci

Čerstvý chřest znamená jaro. Salát s křupavými krutony a vejci.

15.04.2019 lanvin
35min

25min příprava

10min vaření

705 kJ / 168 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z chřestu odřízněte dřevnatou část a stonky povařte 4-6 minut v osolené vodě.
  2. Chleba nakrájejte na drobné kostičky a orestujte je v pánvi se čtyřmi lžícemi rozehřátého másla.
  3. Uvařená vejce oloupejte a nasekejte je nadrobno.
  4. V pánvi rozehřejte zbytek másla.
  5. Uvařený chřest rozdělte na talíře, posypte ho vejci, chlebovými krutony, podle chuti opepřete, osolte a pokapejte máslem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    117,36 g
  • Sacharidy:

    223,28 g
    • Cukry:

      28,41 g
  • Tuky:

    164,52 g
  • Vláknina:

    21,00 g

Aktivita pro spálení:

727 kcal
90

minut jízdy na kole

69

minut běhu

217

minut uklízení





Podobné recepty

Cizrnový salát s bylinkami

(4 hlasů)
35min
804 kJ

Velikonoční salát

(4 hlasů)
35min
316 kJ

Salát ze syrové červené řepy

(4 hlasů)
20min
1753 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chřest s vařenými vejci

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba