Prostreno.cz

Pampeliškový med

Pampeliškový med má jemnou, zvláštní chuť, je vhodný do čaje, k ochucení různých pokrmů, nebo na chléb s máslem.

09.05.2019 lentilka
45min

25min příprava

20min vaření

179 kJ / 42 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květy pampelišek omyjte pod proudem studené vody.
  2. Vsypte je do hrnce, přidejte šťávu z citronu a pomeranče, nastrouhanou pomerančovou kůru a vodu.
  3. Nechte 5-10 minut povařit, až se voda zbarví do světle hnědé.
  4. Nechte vychladnout a nechte 1 den v chladu.
  5. Další den sceďte, přiveďte k varu, přisypte cukr a vařte 4-5 minut.
  6. Med nalijte do horkých sklenic, zavíčkujte a nechte vychladnout.
  7. Med získá skvělou chuť až po odležení.

TIP:

Ke květům pampelišky můžete přidat snítky máty, nebo meduňky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1352,16 g
  • Sacharidy:

    3723,70 g
    • Cukry:

      1015,10 g
  • Tuky:

    0,62 g
  • Vláknina:

    1354,60 g

Aktivita pro spálení:

5040 kcal
630

minut jízdy na kole

480

minut běhu

1504

minut uklízení





Podobné recepty

Nakládaná dýně s chilli papričkou

(1 hlasů)
3h a 0min
509 kJ

Paprikový chilli džem

1h a 15min
466 kJ

Švestkový džem s ořechy

(2 hlasů)
2h a 50min
724 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pampeliškový med

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba