Prostreno.cz

Telecí polévka se zeleninou

Sytá dánská sváteční polévka z telecího masa s kuličkami z mletého telecího masa, podávaná jako hlavní chod.

02.04.2019 lanvin
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

253 kJ / 60 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. Mleté maso osolte, opepřete a z masa vytvarujte malé kuličky.
  3. V hrnci připravte z másla a mouky světlou jíšku.
  4. Jíšku zalijte za stálého míchání vývarem.
  5. Do vývaru nasypte kostky masa, na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájenou mrkev, nakrájený celer a oloupanou, překrojenou cibuli.
  6. Přidejte postupně kuličky z mletého masa a polévku vařte až je maso měkké. Občas polévku promíchejte.

TIP:

Do kuliček můžete přidat lžičku bramborového škrobu a nasekané, oblíbené bylinky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    241,91 g
  • Sacharidy:

    284,95 g
    • Cukry:

      26,62 g
  • Tuky:

    87,98 g
  • Vláknina:

    16,45 g

Aktivita pro spálení:

373 kcal
46

minut jízdy na kole

35

minut běhu

111

minut uklízení





Podobné recepty

Bramborový krém se šafránem

(2 hlasů)
1h a 5min
338 kJ

Polévka s divokou rýži

(2 hlasů)
1h a 5min
458 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí polévka se zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba