Prostreno.cz

Pstruzi pečení v soli

Ryby pod solnou pokličkou.

30.05.2019 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

116 kJ / 27 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ryby omyjte a osušte.
  2. Ryby naplňte bylinkami a plátky citrónu.
  3. Pekáček vyložte alobalem.
  4. Na dno pekáčku nasypte polovinu hrubé soli a položte na ni ryby.
  5. Pokud máte dost bylin, můžete je na ryby ještě položit.
  6. Zbytek soli spojte v míse s bílky, směs později vytvoří požadovanou krustu.
  7. Hmotou překryjte ryby tak, aby nebyl vidět ani kousek. Povrch můžete ještě trošku pokropit vodou.
  8. Troubu předehřejte na 180 ˚C.
  9. Pekáček se pstruhy vložte do trouby. Doba pečení záleží na váze ryby: počítejte se čtvrthodinou na každého půl kila.
  10. Po upečení porušte ztvrdlou krustu nožem a rybu jemně vyjměte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    91,80 g
  • Sacharidy:

    16,62 g
    • Cukry:

      3,00 g
  • Tuky:

    19,23 g
  • Vláknina:

    3,30 g

Aktivita pro spálení:

313 kcal
39

minut jízdy na kole

29

minut běhu

93

minut uklízení





Podobné recepty

Rybí filety plněné křenovým máslem

(1 hlasů)
45min
432 kJ

Kuličky z tresky

(1 hlasů)
1h a 15min
709 kJ

Krevety s mátovou marinádou

(4 hlasů)
45min
514 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Hrubá mouka

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

Pstruh

141 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T6 g

bílek

52 kcal / 100g
B10 g
S0,74 g
T0,16 g

bylinky

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pstruzi pečení v soli

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba