Prostreno.cz

Polévka s květákem a nivou

Květák a niva jsou skvělou kombinací k přípravě jemné, delikátní polévky.

14.06.2019 lentilka
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

227 kJ / 54 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory a celer oloupejte a nakrájejte na kostky.
  2. Květák rozdělte na malé růžičky.
  3. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  4. Přidejte zeleninu, oregano a promíchejte.
  5. Zeleninu zalijte vývarem a vařte doměkka.
  6. Z polévky vyndejte děrovanou lžíci několik růžiček květáku a polévku rozmixujte.
  7. Do polévky nalijte smetanu, vložte zpět růžičky květáku, přidejte rozdrobený sýr, dochuťte pepřem a polévku prohřejte.
  8. Před podáváním posypte polévku petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    66,51 g
  • Sacharidy:

    206,40 g
    • Cukry:

      18,48 g
  • Tuky:

    96,13 g
  • Vláknina:

    17,10 g

Aktivita pro spálení:

239 kcal
29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení





Podobné recepty

Rybí polévka

(1 hlasů)
1h a 25min
322 kJ

Okurková polévka

(2 hlasů)
1h a 5min
137 kJ

Zeleninová polévka se sýrem

(4 hlasů)
45min
289 kJ
Více receptů

Celkem 1 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka s květákem a nivou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba