Prostreno.cz

Dušené telecí kostky

Jemné telecí maso dušené s houbami a zeleninou.

24.07.2019 lentilka
2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

613 kJ / 146 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev a celer nakrájejte na malé kostičky.
  2. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na plátky.
  3. Maso nakrájejte na kostky, maso osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
  4. V hrnci na másle s olejem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidejte maso, nakrájenou zeleninu a vše orestujte.
  5. Maso a zeleninu zalijte vývarem a duste, až je maso měkké.
  6. Když je maso skoro měkké, přidejte k masu nakrájené žampióny.
  7. Nakonec přilijte k masu smetanu ve které rozmíchejte 2 lžíce hladké mouky a 5 minut povařte.
  8. Podávejte posypané petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    276,27 g
  • Sacharidy:

    312,11 g
    • Cukry:

      28,72 g
  • Tuky:

    174,76 g
  • Vláknina:

    23,07 g

Aktivita pro spálení:

958 kcal
119

minut jízdy na kole

91

minut běhu

285

minut uklízení





Podobné recepty

Kuličky z mletého telecího masa

(3 hlasů)
1h a 15min
619 kJ

Telecí roláda plněná vejci a šunkou

(3 hlasů)
2h a 15min
572 kJ

Italské masové závitky

(1 hlasů)
60min
1047 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené telecí kostky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba