Prostreno.cz

Telecí guláš s pórkem

Telecí maso je považováno za dietní, je měkčí a šťavnatější než maso hovězí. Guláš je jednoduchý, rychlý a když není telecí, je vynikající i z vepřového masa.

12.08.2019 lanvin
2h a 25min

25min příprava

2h a 0min vaření

422 kJ / 100 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Telecí maso nakrájejte na kostky.
  2. Očištěný pórek a celer nakrájejte na plátky.
  3. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
  4. Na sádle nechte zpěnit cibuli, přidejte maso a krátce ho opečte.
  5. Přidejte česnek, maso osolte, opepřete, zalijte vývarem a duste doměkka.
  6. Přibližně v polovině dušení přisypte k masu pórek a celer. Duste až je maso měkké.
  7. Guláš před podáváním ozdobte rozmarýnem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    205,36 g
  • Sacharidy:

    66,67 g
    • Cukry:

      10,98 g
  • Tuky:

    41,99 g
  • Vláknina:

    13,07 g

Aktivita pro spálení:

342 kcal
42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

102

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí roláda plněná vejci a šunkou

(3 hlasů)
2h a 15min
572 kJ

Italské masové závitky

(1 hlasů)
60min
1047 kJ

Restovaná telecí játra s citronovou kůrou

(2 hlasů)
30min
731 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

řapíkatý celer

16 kcal / 100g
B1 g
S3 g
T0,2 g

rozmarýn mletý

331 kcal / 100g
B4 g
S64 g
T15 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí guláš s pórkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba