Prostreno.cz

Králík s bourbonem

Králík na víně s bourbonem je super obměna klasického králíka jak ho všichni známe. Víno a whisky dodá jídlu zvláštní šmrnc.

30.01.2020 Mikeš
2h a 20min

20min příprava

2h a 0min vaření

734 kJ / 175 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Naporcovaného králíka osolte, potřete hořčicí a nechte 30 minut marinovat.
  3. V kastrolu, který můžete dát do trouby (nebo v pekáčku) rozehřejte olej a 3 lžíce másla.
  4. Králičí kousky opečte zvolna dozlatova.
  5. K opečenému masu přidejte tymián, lžíci vinného octa a neoloupaný česnek. Přilijte vývar, víno a pečte doměkka.
  6. Před koncem pečení přelijte maso bourbonem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    402,60 g
  • Sacharidy:

    32,66 g
    • Cukry:

      1,58 g
  • Tuky:

    121,22 g
  • Vláknina:

    4,24 g

Aktivita pro spálení:

553 kcal
69

minut jízdy na kole

52

minut běhu

165

minut uklízení





Podobné recepty

Králík dušený s celerem a mrkví

(1 hlasů)
1h a 55min
418 kJ

Králík s hlívou

(1 hlasů)
1h a 50min
642 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

whisky

231 kcal / 100g
B0,1 g
S0,1 g
T0,1 g

plnotučná hořčice

66 kcal / 100g
B4 g
S5 g
T6 g

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

králík

173 kcal / 100g
B33 g
S0,2 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík s bourbonem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba