Prostreno.cz

Zelná polévka se žloutky

Vydatná, krémová, zelná polévka. Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně.

11.02.2020 sun
50min

20min příprava

30min vaření

274 kJ / 65 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupané brambory a mrkev nakrájejte na malé kosičky. Zelí nakrájejte na nudličky.
  2. V hrnci rozehřejte olej, přisypte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  3. Cibuli posypte kurkumou a promíchejte.
  4. Přisypte mrkev, zelí, brambory a minutu restujte.
  5. Zeleninu zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
  6. Přibližně čtvrtinu polévky odeberte a rozmixujte. Rozmixovanou polévku nalijte zpět do nerozmixované polévky, tím se polévka zahustí.
  7. Polévku přiveďte k varu a za stálého míchání přidejte do polévky žloutky. Polévku podle potřeby osolte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    88,81 g
  • Sacharidy:

    245,17 g
    • Cukry:

      21,24 g
  • Tuky:

    139,20 g
  • Vláknina:

    17,15 g

Aktivita pro spálení:

300 kcal
37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

89

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí vývar s cizrnou

(2 hlasů)
1h a 50min
228 kJ

Polévka s kešu ořechy

(3 hlasů)
1h a 5min
303 kJ

Kuřecí polévka s růžičkovou kapustou

(3 hlasů)
50min
130 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zelná polévka se žloutky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba