Prostreno.cz

Chřest v parmské šunce

Příprava chřestu je jednoduchá a možná vás příjemně překvapí i jeho chuť. Podávejte ho třeba jako předkrm, zabalený v kabátku z parmské šunky.

17.02.2020 Mikeš
35min

20min příprava

15min vaření

267 kJ / 63 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný chřest vložte do osolené vařící vody a vařte přibližně 4 minuty. Hlídejte, aby nebyl chřest rozvařený, ale zůstal křupavý.
  2. Uvařený chřest sceďte, přelijte studenou vodou a nechte dobře okapat.
  3. Pak každý kousek chřestu zabalte do plátku šunky.
  4. Chřest uložte do zapékací misky, podlijte ho smetanou a dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  5. Před podáváním posypte chřest hoblinkami parmezánu a ozdobte řeřichou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    320,00 g
  • Sacharidy:

    77,50 g
    • Cukry:

      36,64 g
  • Tuky:

    139,10 g
  • Vláknina:

    38,50 g

Aktivita pro spálení:

805 kcal
100

minut jízdy na kole

76

minut běhu

240

minut uklízení





Podobné recepty

Cuketové carpaccio

45min
1023 kJ

Mini masové kuličky

(1 hlasů)
1h a 15min
1139 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Ovesná kaše s borůvkami a mandlemi

15min
(2 hlasů)

Špenátová omeleta

30min
(36 hlasů)

Palačinky

30min
(2 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chřest v parmské šunce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba