Prostreno.cz

Bílý boršč

Boršč se tradičně připravuje z červené řepy. V Litvě se podává polévka která se jmenuje taky boršč, není z červené řepy, ale z tuřínu a je bez masa.

21.02.2020 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

235 kJ / 56 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupaný tuřín nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Zelí nakrájejte na nudličky.
  3. V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  4. Přisypte ostatní zeleninu a minutu míchejte.
  5. Zeleninu zalijte vodou, přidejte koření a vařte, až je zelenina měkká.
  6. Polévku zjemněte smetanou, dochuťte solí, prolisovaným česnekem a tymiánem.

TIP:

Místo vody použijte zeleninový vývar. Polévka získá lepší chuť.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,16 g
  • Sacharidy:

    313,64 g
    • Cukry:

      46,48 g
  • Tuky:

    96,46 g
  • Vláknina:

    103,16 g

Aktivita pro spálení:

336 kcal
42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

100

minut uklízení





Podobné recepty

Žlutá čočková polévka

(1 hlasů)
50min
138 kJ

Polévka z bílých fazolí s řapíkatým celerem

(2 hlasů)
50min
253 kJ

Kapustová polévka s kuřecím masem

(2 hlasů)
1h a 5min
195 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Omeleta se sýrem

30min
(8 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)

Kokosové lívance

1h a 5min
(29 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bílý boršč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba