Prostreno.cz

Vepřová krkovice s červenou cibulí

Maso můžete péci i pozvolna – když se připravuje při nižší teplotě, je šťavnatější. Pivo masu dodá už v marinádě skvělý nádech, šťávu mírně zkaramelizuje a dodá vyrovnanou chuť.

27.02.2020 lanvin
2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

832 kJ / 198 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté a osušené maso vložte do vhodné nádoby, maso osolte, posypte zázvorem, kmínem, přelijte olejem a 250 ml piva.
  2. Maso uložte na chladné místo a několik hodin marinujte; maso alespoň jednou otočte.
  3. Maso lehce osušte papírovým ubrouskem, vytvarujte do tvaru válečku a ovažte ho potravinářským provázkem, aby si maso udrželo při pečení tvar.
  4. Troubu předehřejte na 160 °C.
  5. V pekáčku rozehřejte sádlo a maso ze všech stran opečte.
  6. Přisypte oloupanou, na poloviny nakrájenou cibuli a datle.
  7. Maso přelijte marinádou a zvolna pečte 60-90 minut, nebo až je maso měkké. Průběžně maso přelévejte vypečenou šťávou a pivem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    191,30 g
  • Sacharidy:

    776,25 g
    • Cukry:

      603,25 g
  • Tuky:

    327,64 g
  • Vláknina:

    66,90 g

Aktivita pro spálení:

1365 kcal
170

minut jízdy na kole

130

minut běhu

407

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová plec na zelenině

1h a 25min
882 kJ

Vepřová panenka na zelenině

(2 hlasů)
1h a 25min
570 kJ

Vepřové kostky pečené s cibulí a hřebíčkem

(2 hlasů)
1h a 30min
645 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

kmín

375 kcal / 100g
B17 g
S44 g
T14 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

rostlinný olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

sádlo

897 kcal / 100g
B0,3 g
S0 g
T99 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová krkovice s červenou cibulí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba