Prostreno.cz

Dýňový, medový chlebíček

Dýňový chlébíček voní skořicí a badyánem. Je nadýchaný a dlouho vláčný.

19.03.2020 Mikeš
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

1179 kJ / 281 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Zahřejte troubu na 170 °C.
  2. Formu na pečení chlebíčku vymažte máslem a vyložte pečicím papírem (délka nejlépe 25 cm).
  3. V míse smíchejte máslo, med a vyšlehané vejce.
  4. Vmíchejte nastrouhanou dýni, mouku prosetou s kypřicím práškem, skořicí a badyánem.
  5. Těsto nalijte do připravené formy, posypte třtinovým cukrem a pečte v předehřáté troubě 50-60 minut. Na prvních 30 minut pečení přikryjte chlebíček například alobalem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,56 g
  • Sacharidy:

    466,82 g
    • Cukry:

      144,04 g
  • Tuky:

    177,02 g
  • Vláknina:

    13,50 g

Aktivita pro spálení:

445 kcal
55

minut jízdy na kole

42

minut běhu

132

minut uklízení





Podobné recepty

Dýňový koláč ze špaldové mouky

(4 hlasů)
1h a 15min
1036 kJ

Mandlová jablka

(5 hlasů)
50min
720 kJ

Čokoládový koláč sypaný ořechy

(9 hlasů)
1h a 45min
1593 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dýňový, medový chlebíček

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba