Prostreno.cz

Velikonoční bábovka s jogurtem

Jednoduchá, malá velikonoční bábovka, není suchá a zůstane dlouho vláčná.

01.04.2020 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

1068 kJ / 255 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Všechny ingredience nasypte do hluboké mísy a důkladně vyšlehejte robotem nebo šlehačem.
  2. Těsto nalijte do dobře vymazané a moukou vysypané formy.
  3. Pečte 15 minut při 180 °C, pak snižte teplotu na 160 °C a dopečte. Jestli je bábovka upečená, zjistíte vpíchnutím špejle.
  4. Po upečení vyklopte na mřížku a nechte dobře vychladnout.
  5. Bábovku můžete jen pocukrovat, nebo ji můžete přelít čokoládovou, nebo citrónovou polevou.

TIP:

Uvedené množství těsta je do menší formy.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    78,98 g
  • Sacharidy:

    508,12 g
    • Cukry:

      308,60 g
  • Tuky:

    150,74 g
  • Vláknina:

    9,00 g

Aktivita pro spálení:

608 kcal
76

minut jízdy na kole

57

minut běhu

181

minut uklízení





Podobné recepty

Mandlová jablka

(5 hlasů)
50min
720 kJ

Čokoládový koláč sypaný ořechy

(9 hlasů)
1h a 45min
1593 kJ

Špaldové sušenky s ovesnými vločkami

(5 hlasů)
50min
1457 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vanilkový cukr

400 kcal / 100g
B0,35 g
S99 g
T0,11 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

citronová kůra

47 kcal / 100g
B1 g
S16 g
T0,3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Velikonoční bábovka s jogurtem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba