Prostreno.cz

Krůtí plátky s pórkem

Krůtí maso s pórkem chutná skvěle. Lehce pikantní chuť dodá pokrmu dijonská hořčice.

20.04.2020 sun
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

697 kJ / 166 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Malou zapékací misku vymažte olejem.
  3. Oloupané brambory nakrájejte na kostky a nasypte je do zapékací misky.
  4. Pórek nakrájejte na plátky a nasypte ho k bramborám.
  5. Zeleninu pokapejte olejem, podle chuti osolte, promíchejte, přikryjte a dejte na 10 minut do trouby.
  6. Mezitím v malé misce smíchejte hořčici, med, kari koření a zbytek oleje.
  7. Zeleninu vyndejte z trouby, pokapejte ji 2 lžícemi ochuceného oleje a promíchejte.
  8. Plátky masa osolte, položte je na brambory, potřete ochuceným olejem, přikryjte a dejte do trouby. Pečte, až je maso měkké.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    163,32 g
  • Sacharidy:

    106,05 g
    • Cukry:

      14,35 g
  • Tuky:

    124,71 g
  • Vláknina:

    14,35 g

Aktivita pro spálení:

545 kcal
68

minut jízdy na kole

51

minut běhu

162

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí paličky pečené s bramborami

(2 hlasů)
1h a 20min
462 kJ

Kuřecí placičky pečené v troubě

(4 hlasů)
1h a 25min
647 kJ

Kuřecí játra s pórkem

(10 hlasů)
50min
681 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krůtí plátky s pórkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba