Prostreno.cz

Kuřecí prsa v parmezánové strouhance

Parmazán se tradičně používá na těstoviny. Ten pravý a jedinečný je italský sýr Parmigiano Reggiano s chráněnou známkou původu. Sýr z kravského mléka, který zraje 1 - 3 roky a má velmi výraznou chuť.

06.05.2020 lentilka
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

1065 kJ / 254 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V misce smíchejte strouhaný sýr, strouhanku, petrželku, tymián, citronový pepř a sůl.
  3. Ve strouhance obalte kuřecí prsa, strouhanku k masu lehce přitlačte.
  4. V zapékací misce nechte rozpustit máslo a kuřecí prsa uložte do zapékací misky.
  5. Kuřecí prsa přikryjte a pečte v předehřáté troubě 30 minut.
  6. Pak maso v misce obraťte a odkryté dopečte doměkka. Před podáváním maso nakrájejte.

TIP:

Do strouhanky můžete použít různé sýry, nemusí to být zrovna parmazán.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    269,42 g
  • Sacharidy:

    183,00 g
    • Cukry:

      13,66 g
  • Tuky:

    111,26 g
  • Vláknina:

    11,42 g

Aktivita pro spálení:

704 kcal
88

minut jízdy na kole

67

minut běhu

210

minut uklízení





Podobné recepty

Krůtí plátky s houbami

(9 hlasů)
1h a 20min
500 kJ

Kuřecí prsíčka s hráškem a zapečenými brambory

(5 hlasů)
2h a 15min
775 kJ

Krůtí placičky

(8 hlasů)
55min
810 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Vejce benedikt

35min
(2 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuřecí prsa v parmezánové strouhance

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba