Prostreno.cz

Perník s jablky

Perník vylepšený jablky je úžasně vláčný. Je snadný, oblíbený a lze ho jednoduše vylepšovat – ořechy, rumem, jablky, nebo nastrouhanou čokoládou.

02.06.2020 lentilka
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

987 kJ / 235 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vyšší plech vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.
  2. Jablka nastrouhejte nahrubo (není třeba je loupat).
  3. Do velké misky prosejte mouku, kakao a kypřící prášek.
  4. Přidejte sůl, cukr, perníkové koření, citronovou kůru a promíchejte.
  5. K sypké směsi přidejte mléko, olej a rozšlehaná vejce. Vše důkladně promíchejte.
  6. Nakonec vmíchejte nastrouhaná jablka.
  7. Těsto nalijte do vymazaného plechu a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 45 minut.
  8. Vychladlý perník posypte moučkovým cukrem, nebo můžete perník přelít čokoládovou polevou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    109,92 g
  • Sacharidy:

    689,40 g
    • Cukry:

      254,72 g
  • Tuky:

    232,82 g
  • Vláknina:

    39,38 g

Aktivita pro spálení:

513 kcal
64

minut jízdy na kole

48

minut běhu

153

minut uklízení





Podobné recepty

Perník s brusinkami a oříšky

(4 hlasů)
1h a 5min
1375 kJ

Dýňový, medový chlebíček

(10 hlasů)
1h a 25min
1179 kJ

Velikonoční bábovka s jogurtem

(8 hlasů)
1h a 5min
1068 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Perník s jablky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba