Prostreno.cz

Květákový salát s mátou

Restovaný květák má oříškovou chuť. V kombinaci s další zeleninou získáte skvělý salát.

04.02.2021 lanvin
40min

30min příprava

10min vaření

413 kJ / 98 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve větší pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje.
  2. Na rozehřátý olej s máslem nasypte na malé růžičky rozebraný květák a pomalu ho ze všech stran orestujte.
  3. Vychladlý květák nasekejte na malé kousky a nasypte ho do větší misky.
  4. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a okurku,na plátky nakrájenou cibulku s natí a petrželku.
  5. Zeleninu pokapejte 3 lžícemi oleje ,citronovou šťávou a podle chuti osolte.
  6. Salát promíchejte ,zakryjte a nechte v chladu alespoň jednu hodinu.
  7. Před podáváním ozdobte lístečky máty.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,60 g
  • Sacharidy:

    42,32 g
    • Cukry:

      15,42 g
  • Tuky:

    90,71 g
  • Vláknina:

    12,05 g

Aktivita pro spálení:

249 kcal
31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení





Podobné recepty

Květákový krém s mandlovými knedlíčky

(2 hlasů)
1h a 20min
723 kJ

Květákový salát s mátou

(3 hlasů)
40min
413 kJ

Květákový salát s pikantní zálivkou

(3 hlasů)
40min
727 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květákový salát s mátou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba