Prostreno.cz

Houbový krém s tymiánem

Houbová polévka je vždy nejlepší z čerstvých hub, v tomto receptu jsou houby čerstvé i sušené.

08.10.2011 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

448 kJ / 107 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci nechte na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte 500 g nakrájených, očištěných hub a předem namočené sušené houby, oloupané, nakrájené brambory, zalijte vývarem, vložte smetanový sýr a za občasného míchání vařte 20 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  3. Mezitím promíchejte polovinu nakrájeného tymiánu s nastrouhaným parmazánem. Na plech s pečícím papírem vytvaruje ze sýra s parmazánem “hromádky“. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte 10 minut.
  4. Na másle orestujte zbytek očištěných, na plátky nakrájených hub, ochuťte solí a pepřem.
  5. Polévku podávejte v miskách s placičkami s parmazánu, orestovanými houbami, posypané zbytkem tymiánu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    152,46 g
  • Sacharidy:

    230,30 g
    • Cukry:

      29,03 g
  • Tuky:

    202,02 g
  • Vláknina:

    45,60 g

Aktivita pro spálení:

760 kcal
95

minut jízdy na kole

72

minut běhu

226

minut uklízení





Podobné recepty

Žampiónová polévka

(15 hlasů)
35min
168 kJ

Houbová polévka se smetanou

(12 hlasů)
15h a 10min
270 kJ

Žampionová polévka

(20 hlasů)
40min
502 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Houbový krém s tymiánem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba