Prostreno.cz

Ryby s provensálským kořením

V našem jídelníčku by neměly chybět ryby. Vyzkoušejte například ryby s provensálakým kořením.

08.10.2011 lanvin
35min

15min příprava

20min vaření

865 kJ / 206 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté, osušené filé osolte. Vejce rozšlehejte s mlékem. Strouhanku promíchejte s provensálským kořením.
  2. Filé postupně obalte v mouce, vejcích a strouhance. Smažte zvolna z obou stran na oleji. Nechte okapat na papírovém ubrousku. Podávejte s bramborovou kaší.

TIP:

Provensálské koření neboli provensálská směs koření je velice oblíbená a uznávaná směs bylin. Název je odvozen od francouzské oblasti Provence, kde se všechny byliny této směsi vyskytují. Směs se používá hlavně k ochucení dušené zeleniny, grilovaného masa, ryb a pizzy. Složení provensálského koření: rozmarýn, bazalka, tymián, dobromysl nebo saturejka, majoránka.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    258,10 g
  • Sacharidy:

    409,88 g
    • Cukry:

      16,50 g
  • Tuky:

    112,00 g
  • Vláknina:

    46,50 g

Aktivita pro spálení:

908 kcal
113

minut jízdy na kole

86

minut běhu

271

minut uklízení





Podobné recepty

Ryba s brusinkovým pyré

(21 hlasů)
45min
631 kJ

Dušená ryba s pórkem

(17 hlasů)
35min
404 kJ

Ryba zapečená s rajčaty

(17 hlasů)
40min
426 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar heenna
10.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Ryby s provensálským kořením

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba