Prostreno.cz

Sterilované kvašené zelí s jeřabinami

Odjakživa si člověk doma kvasil zelí, aby měl na zimu posilu proti únavě. Vitaminy C, B, bakterie kyseliny mléčné a minerály obsažené v zelí zvyšují imunitu, odolnost proti stresu i tvorbu hormonů. Naložte si zelí s jeřabinami.

12.10.2011 lanvin
55min

55min příprava

0min vaření

277 kJ / 66 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. |Zelí nakrájejte na tenké proužky , dejte do mísy a lehce osolte
  2. Jeřabiny spařte vařící vodou (3x) . Omyté švestky rozpulte a vyndejte pecky
  3. Do většího kamenného hrnce dejte vrstvu zelí , vrstvu jeřabin a vrstvu švestek ,postup opakujte. Každou vrstvu posypte kořením. Vrstvy v hrnci „utlačte“ Poslední vrstvu je třeba přikrýt talířkem a zatížit
  4. Uložte na chladném místě. Po 3-4 dnech dlouhou vařečkou propíchněte na několika místech až ke dnu
  5. Po 10 dnech dejte do sklenic a sterilujte 20 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    108,76 g
  • Sacharidy:

    1199,69 g
    • Cukry:

      421,24 g
  • Tuky:

    70,51 g
  • Vláknina:

    363,12 g

Aktivita pro spálení:

846 kcal
105

minut jízdy na kole

80

minut běhu

252

minut uklízení





Podobné recepty

Rychlokvašky

(15 hlasů)
55min
210 kJ

Sterilovaná červená cibule

(14 hlasů)
1h a 5min
649 kJ

Houby v soli

(14 hlasů)
35min
37 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Sterilované kvašené zelí s jeřabinami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba