Prostreno.cz

Brambory zapečené s hříbky

Recept na zapečené brambory s vůní sušených i čerstvých hub.

13.10.2011 lanvin
1h a 15min

20min příprava

55min vaření

327 kJ / 78 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Sušené houby namočte na 30 minut do vařící vody.
  2. Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Vložte do misky s vodou.
  3. Na 2 lžících oleje a lžíci másla orestujte oloupané, nakrájené žampióny, přidejte prolisovaný česnek, nakrájený tymián a špetku soli. Promíchejte.
  4. Do vymazané zapékací misky rozložte vrstvu brambor, na brambory dejte scezené, sušené houby promíchané s restovanými žampióny a přikryjte vrstvou brambor.
  5. Vše zalijte vývarem a přidejte 2 lžíce másla, přikryjte a pečte v troubě přibližně 45 minut.
  6. Podávejte se zeleninovým salátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    66,47 g
  • Sacharidy:

    329,79 g
    • Cukry:

      12,77 g
  • Tuky:

    78,30 g
  • Vláknina:

    52,82 g

Aktivita pro spálení:

421 kcal
52

minut jízdy na kole

40

minut běhu

125

minut uklízení





Podobné recepty

Pečené česnekové brambory s rozmarýnem

(27 hlasů)
45min
690 kJ

Brambory zapečené se slaninou a sýrem podle Itala

(27 hlasů)
35min
676 kJ

Zapečené brambory s brokolicí a nivou

(24 hlasů)
1h a 25min
535 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Brambory zapečené s hříbky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba