Prostreno.cz

Krémová pórková polévka

Recept na jemnou a chutnou pórkovou polévku.

21.10.2011 lanvin
35min

10min příprava

25min vaření

434 kJ / 103 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku a připravte jíšku, kterou zalijte vývarem.
  2. Do vývaru přidejte nakrájený pórek a vařte 15 minut.
  3. Děrovanou lžíci vyndejte polovinu pórku, zbytek rozmixujte s polévkou. Přidejte smetanu a nechte projít varem. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Na oleji opečte na kostičky nakrájený chléb.
  5. Polévku rozdělte na talíře, přidejte uvařený pórek a porci opečeného chleba.

TIP:

V zelené části má pórek až dvojnásobek vitamínů než v bílém dílu stonku. Konzumace pórku oživuje ochablá střeva a stimuluje trávicí systém. Močopudné účinky pomáhají odvádět toxické látky z těla ven a je vítanou zeleninou při dně a revmatismu. Osvědčil se rovněž při nedostatku vitaminů, chudokrevnosti, bronchiálních katarech, onemocnění jater, žlučníku a střev.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,11 g
  • Sacharidy:

    160,82 g
    • Cukry:

      30,61 g
  • Tuky:

    136,82 g
  • Vláknina:

    8,45 g

Aktivita pro spálení:

435 kcal
54

minut jízdy na kole

41

minut běhu

129

minut uklízení





Podobné recepty

Krémová polévka s květákem

(22 hlasů)
40min
238 kJ

Krémová houbová polévka

(20 hlasů)
45min
298 kJ

Celerová polévka s dýni

(26 hlasů)
40min
343 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krémová pórková polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba