Prostreno.cz

Ochucený ocet

Recept na ochucený bílý vinný ocet s granátovým jablkem, vhodný do salátů.

11.11.2011 lanvin
25min

15min příprava

10min vaření

214 kJ / 51 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z granátových jablek lžíci vyškrábněte jadérka, která dejte do hrnce. Přidejte ocet a med a zahřívejte, až se med rozpustí.
  2. Vše dejte do větší sklenice s uzávěrem a nechte louhovat 2-3 týdny. Přefiltrujte do skleniček a uzavřete.

TIP:

I jedno granátové jablko za týden nám může pomoci regulovat krevní tlak, snížit riziko srdečních chorob, upravit trávení, zlepšit imunitní systém, pročistit krev a předcházet všeobecně civilizačním nemocem. Pravidelným pojídáním může být prevencí proti rakovině - zejména prsu a prostaty.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    4,65 g
  • Sacharidy:

    177,50 g
    • Cukry:

      120,00 g
  • Tuky:

    0,98 g
  • Vláknina:

    18,00 g

Aktivita pro spálení:

781 kcal
97

minut jízdy na kole

74

minut běhu

233

minut uklízení





Podobné recepty

Rychlokvašky

(15 hlasů)
55min
210 kJ

Sterilovaná červená cibule

(14 hlasů)
1h a 5min
649 kJ

Jeřabiny v cukrovém sirupu

(9 hlasů)
1h a 15min
509 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Ochucený ocet

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba