Prostreno.cz

Rýže se skořicí

Recept na rýži s výraznou chutí skořice vhodnou jako sladký hlavní chod.

20.11.2011 lanvin
50min

15min příprava

35min vaření

923 kJ / 220 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zpěnit oloupanou, nakrájenou cibuli. Přidejte propláchnutou rýži, bobkový list, nakrájený tymián, sůl, zalijte vodou přikryjte a rýži uvařte. Rýži můžete připravit i v troubě.
  2. Když je rýže měkká, vyndejte bobkový list, přidejte skořici, rozinky, mandle, citrónovou šťávu a promíchejte.
  3. Podávejte např. k pečenému kuřecímu masu. K rýži přidejte několik lžic angreštového kompotu.

TIP:

Rýže se velmi dlouho používá k léčení zažívacích obtíží. Pomáhá také upravovat mírné průjmy i zácpu. Rýže neobsahuje lepek (gluten) a proto je vhodnou potravinou pro lidi s alergií na lepek (celiakií).


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,04 g
  • Sacharidy:

    374,00 g
    • Cukry:

      54,44 g
  • Tuky:

    107,86 g
  • Vláknina:

    62,86 g

Aktivita pro spálení:

1235 kcal
154

minut jízdy na kole

117

minut běhu

368

minut uklízení





Podobné recepty

Pečené česnekové brambory s rozmarýnem

(27 hlasů)
45min
690 kJ

Plněná zapečená rajčata s lilkem podle Itala

(21 hlasů)
35min
105 kJ

Brambory zapečené se slaninou a sýrem podle Itala

(27 hlasů)
35min
676 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rýže se skořicí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba