Prostreno.cz

Zeleninová polévka z „kostky“

Recept na polévku z bujonové kostky s krutóny se sýrem.

29.11.2011 lanvin
1h a 40min

15min příprava

1h a 25min vaření

394 kJ / 94 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytou cuketu nakájejte na malé kostičky, omyté cibulky nakrájejte na kolečka a orestujte v hrnci s máslem. Přidejte prolisovaný česnek, promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte bobkový list a vařte 10 minut.
  2. Na plech s pečícím papírem položte kolečka nakrájené bagety a každé kolečko posypte nastrouhaným sýrem. Dejte do trouby pod gril a nechte, až se sýr rozpustí.
  3. Z polévky vyndejte bobkový list, dochuťte solí a pepřem, rozdělte na talíře a podávejte s krutony se sýrem.

TIP:

Bujón je francouzský výraz pro čistý vývar z masa nebo zeleniny podávaný jako polévka. Průmyslově vyráběná kostka tento vývar nahrazuje a v kuchyni se používá pro rychlou přípravu polévek a omáček nebo jejich dochucení. Bujónové kostky jsou vyráběny z různých základů a podle nich jsou označovány. Mohou to být bujóny z hovězího masa, drůbežího masa, zeleniny a dalších surovin.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,24 g
  • Sacharidy:

    291,63 g
    • Cukry:

      12,01 g
  • Tuky:

    92,42 g
  • Vláknina:

    50,56 g

Aktivita pro spálení:

459 kcal
57

minut jízdy na kole

43

minut běhu

137

minut uklízení





Podobné recepty

Jednoduchá mrková polévka - 3 ingredience

(15 hlasů)
20min
557 kJ

Polévka Minestrone trochu jinak

(19 hlasů)
35min
263 kJ

Polévka ze záhonku

(27 hlasů)
25min
536 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Velké jablkové palačinky

45min
(20 hlasů)

Krupicová kaše

20min
(1 hlasů)

Frittata s rajčaty

55min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zeleninová polévka z „kostky“

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba