Prostreno.cz

Salát Nicoise

Salát Nicoise je nejen zdravý, ale také velmi chutný. Název proslulého salátu z francouzského Azurového pobřeží se vyslovuje [nykoaz]. Kromě zeleniny jsou pro tento salát charakteristickými ingrediencemi vařená vejce, tuňák, ančovičky a brambory.

20min

10min příprava

10min vaření

392 kJ / 93 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Nasypte brambory do hrnce (větší bram­bory rozkrojte na polovinu) a 12–15 minut vařte, aby byly brambory měkké, ale nezačaly se ještě rozpadat. Vodu slijte a brambory osušte. Dále uvařte vejce natvrdo (trvá to osm až deset minut) a po vychladnutí je rozkrájejte na čtvrtky.
  2. Fazole vařte asi 5 minut a pak fazolky sceďte a propláchněte studenou vodou. Smíchejte ingredience na zálivku a prošlehejte je, aby vznikl krémový dresink.
  3. Ve velké misce promíchejte nakrájená rajčata, okurku, pokrájený salát, tuňáka, brambory, fazolky. Nakonec jemně vmíchejte nakrájená kolečka červené cibule, pokrájené ančovičky, vejce a olivy. Na závěr pokapejte zálivkou.
  4. Podávejte s čerstvou bílou bagetou.

TIP:

Zálivku lze udělat i dietnější. Postačí vám 4 lžíci olivového oleje, šťáva z jednoho citrónu a sůl a pepř na dochucení.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    412,21 g
  • Sacharidy:

    136,33 g
    • Cukry:

      30,47 g
  • Tuky:

    160,44 g
  • Vláknina:

    26,85 g

Aktivita pro spálení:

975 kcal
121

minut jízdy na kole

92

minut běhu

291

minut uklízení





Podobné recepty

Petrželový salát s ořechy a cranberries

(19 hlasů)
20min
684 kJ

Salát z baby špenátu

(22 hlasů)
15min
676 kJ

Salát z červených pomerančů

(17 hlasů)
15min
259 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát Nicoise

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba